Cuma

Genç Sanatçılar Bu Sergide

Sainte Pulchérie Lisesi, "Türkiye’den Yeni Nesil, Genç Çağdaş Sanatçılar" yarışması finalistlerinin eserlerini 23 Mart ve 7 Nisan 2015 tarihleri arasında okulun sanat galerisi Od’A Ouvroir d’Art’da sergileyecektir. Sanatçıların resim, heykel, enstalasyon ve fotoğraf kategorilerindeki en iyi eserleri sanatseverlerle buluşacaktır.
Frankofoni ayı kapsamında gerçekleştirilen bu sanat yarışması, Maçka Sanat Galerisi ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art tarafından düzenlenmektedir. Heyecan ve merak uyandıran bu yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından toplamda 111 sanatçı başvurmuştur.

Sarkis, Emre Baykal, Evrim Altuğ, Seyhun Topuz, Serhat Kiraz, Fransız Kültür Merkezi Müdüresi Bérénice Gulmann ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Müdürü Alexandre Abellan gibi sanat alanında profesyonel isimler ile sanata destek veren kurumların temsilcilerinden oluşan bu jüri 111 yarışmacı arasından 19 finalist belirlemiştir.
"Türkiye’den Yeni Nesil, Genç Çağdaş Sanatçılar" yarışma sergisi, etraflarındaki dünyayı özgün bir bakış açısıyla algılayan ve sunan 19 yetenekli sanatçıyı bir araya getirmektedir. Bu sanatçılardan biri önümüzdeki yaz, Paris’te bulunan Cité Internationale des Arts’ta iki ay süreyle sanatçı rezidansına katılma şansı elde edecektir.
Ayşegül Turan
Eserinde plaka üzerine yerleştirdiği çeşitli cüruf parçaları ile mıknatıs kullandığı örnek işler, maddi ve öte dünyanın anlatı potansiyelini ’durduk yere’ katlayan, gerek fiziki gerekse metafiziksel bir çekim gücü üretiyor.
Beril Gür
Penceresinde yerini alıyor ve gündelik hayatı yukarıdan gözlemliyor: "Evden Sokak Fotoğrafları". Fotoğraf serisinde realist bir stille ortaya çıkan bariz bir grafik mimari farkındalık mevcut.
Burcu Yağcıoğlu
Özgün formlara sahip eserleriyle özgürlüğe nefes almaya çağıran sanatçı "insanlık", "hayvanlık" ve "yabancılık" temalarını ele alıyor.
Eda Emirdağ
Bizi, belleğin ve gündelik nesnelerin, kimliğin ve o kimliğin dahil olduğu hallerin estetik soruşturmasına çekerken zaman dışı fotoğraflarının asıl vazifesi olan göstermeyi, hissettirmeyi ve düşündürmeyi küçümsemiyor.
Eda Gecikmez
Tüketim toplumunun alternatifi olan portreleri reklam ikonografisinin temel kompozisyonlarının şifrelerini kırıyor.
Gamze Taşdan
Eserlerinde geleneksel kültür ve toplumsal cinsiyet temalarına ağırlık veriyor. "Eau de Cologne FUAR" enstalasyon çalışmasıyla kendi bedenini Türkiye popüler kültür tarihinden bir "vâka" üzerinden anlatım aracına dönüştürüyor.
Gökçen Dilek Acay
"Animal Furniture" adlı eserinde yaratıcı ve kültürel sektörde "evcil hayvan"ın toplumda duruşunu ele alıyor. Sanatçı, yüksek kalite fotoğrafları ve çok yönlü üretimiyle takdir uyandırıyor.
Göksu Gül
Çalışmalarında dünyevi ve insani çelişkilerden beslenen ve türlü kültürel kaynakları referans alabilen Gül, kimi zaman eserlerindeki imgelemi üçüncü boyuta taşıyabilmiştir.
Gülsün Öykü Doğan
Edebiyattan beslenen çalışmalarında resmi, bir günce kadar mahrem ve dürüst bir anlatım ile üretim aracı gibi kullanan Doğan bu yönüyle akla Frida Kahlo’nun imgesel gücünü getiriyor.
İrfan Dönmez
"Anonim" sayılabilecek, temeli ise vesikalık yıllık fotoğraflarından oluşan bir seri monokrom portre nostaljik bir merak yükünü üzerinde taşımaktadır.
Kubilay Mert Ural
"En öznel olan, en nesneldir" ifadesini yapıtlarında tayin edici bir rehber olarak alan Ural, türlü görsel malzeme ve imgeyi özgürce harmanlıyor.
Meliha Sözeri
"Direniş Nesneleri" adlı eseri bizlere Gezi sürecini ve hatta hayali varlığını anımsatıyor.
Merve Denizci
Yarım bırakılmış izlenimi veren, korku ve güzelliğin aynı an ve katmanda buluştuğu bu gotik lezzetli imgeler sır dolu bulmacaları andırıyor.
Naciye Danış Akbıyıkoğulları
"Lotus Evrimi" isimli çalışmasında cam ve ayna kullanan Akbıyıkoğulları, çiçeğin geldiği son hal ile geçmiş, bugün ve geleceği temsil etmesi açısından bizi Budist inancın yaşamı onarıcı temeliyle yüzleştiriyor.
Neslihan Koyuncu
İşlenmiş "uygar" madde ya da "hazır" nesnenin sosyal anlatı potansiyelini ele alırken eseri, toplumsal kalıplar ve o kalıplar üzerinden kanının kendini gerçekleştirme idealinin kırılgan bir anıtına dönüşüyor.
Özge Topçu
Temelini 1930’lar Ankara’sından alan avangart mekanların modernist ulus kimliğinin sosyal yansıması meselesine odaklanıyor.
Serhat Koçak
Çalışmaları, derinden derine Cezanne’a selam veren St. Victoire Dağı ruhlu kar beyazı ancak bir o kadar da soyut ve kırılgan.
Serpil Tuğçe Aytürk
Eserlerinde kelebek, koza, çim ve türlü doğal malzemeyi bugünkü uygarlık ve bireyin o uygarlıktaki pozisyonu adına bir metafor olarak ele almaktadır
Tuğba Yüksel
Resimsel güce sahip fotoğrafları kamusal ve özel alan sınırlarını, insandaki tekil ve çoğulluğu, mahremiyet ve açıklığı olabildiğince dramatik bir kesişimle bir araya taşımayı başarıyor.
Yarışma; İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin, Simit Derneği’nin ve Pirgi İnşaat’ın destekleriyle düzenlenmiştir.
Galeri Od’A-Ouvroir d’Art
Pazartesi - Cumartesi açık (Çarşamba hariç)
9.00 - 18.00
Çukurluçeşme Sok. No: 7 
Küçükparmakkapı
34433 Beyoğlu - İstanbul
Sergi tarihleri: 23 Mart - 7 Nisan 2015 
Sergi açılış kokteyli: 23 Mart, 18.30

Hiç yorum yok:

Yılın Basın Fotoğrafları" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından 40 yıldır aralıksız olarak düzenlenen “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının 2024 sonuçl...