![]() Fotograf çekimleri, Fas’ta, Marakeş, Fez, Tangeria ve Assillah,Hindistan’da, Delhi, Agra, Jaipur ve Varanasi,Güney Afrika’da, Johannesburg ve Cape Town, Nepal’de ise, Kathmandu, Bhaktapur, Patan ve Nagarkot şehirlerinde gerçekleştirildi. Toplamda 30 adet fotograftan oluşan sergide, insan teması ağırlıklı olarak işlenmiştir.
4 Ağustos 2012 Cumartesi günü açılan ve 07 Eylül 2012 tarihine
kadar gezilebilecek sergiye giriş ücretsizdir.
İsmail ELLEZ’in PORTRELER Sergisi üzerine...
Sadece yolda olmak, ‘evinden, yurdundan’ uzakta olmak, günlük rutinini kırıp bunun dışında (bir süre için de olsa) yaşamak tek başına önemli bir uğraş, yaşam biçimi olmakla beraber, bunu yapan hiç kimseye yeterli gelmedi. Gezmekle birlikte paylaşmak da önem kazandı. Söz, yazı, resim, gravür, fotograf, film ya da video vb yollarla yaşananlar, görülenler, tanışılanlar, heyecanlar, öğrenilenler ilk seyahatlerden bugüne anlatıldı, gösterildi, aktarıldı. Seyahatler, seyahatnameler her daim mecrasını buldu; ‘gitmeyenlere’, ‘daha önce gidenlere’, ‘daha sonra gideceklere’ sözle, yazıyla ya da görüntüler aracılığıyla ulaştı.
|
“Renklerin Yolculuğu”, İzzet Keribar’ın (d. 1936) bir buçuk milyona yakın kareyi içeren arşivinden bir seçkiyi izleyicilerle buluşturuyor. Sergi, sanatçının alameti farikası haline gelen renk, ışık, doku ve grafik ögeler gibi biçimsel unsurları içeren fotoğraflarını öne çıkarırken, Keribar’ın yıllar içinde değişen tarzını da gözler önüne seriyor ve izleyicileri farklı zaman ve mekânlara renkli bir yolculuğa davet ediyor. Altı bölümden oluşan serginin ilk bölümü, sanatçının 1950’lerde İstanbul’un hızla değişmekte olan sokak hayatını ve Güney Kore’nin kent ve kırsalını belgelediği çalışmalarına yer veriyor. Serginin ikinci bölümü, Keribar’ın 1980’lerden itibaren İstanbul’un farklı semtlerindeki günlük hayatı kayıt altına aldığı yapıtlarını bir araya getiriyor. Serginin üçüncü ve dördüncü bölümleri, Keribar’ın çoğunlukla kullandığı doğal ışık ve renkler aracılığıyla “sıradan”ı “sıra dışı” hale getirdiği, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarına yaptığı seyahatlerde ürettiği doğa ve ...
Yorumlar